gb

TENSEGRITY

logo04
KUNST
kunst drie waaiers conventioneel houten ringen zegelring fauteuil stalen bogen ogen vlinder eeuwige golf brug DNA ring ellips tetraëder icosaëder twee icosaëders kubus-octaëder zadel worm 90 stokjes kubus trofee bal meer..

Zegelring

Een man kocht bij mij twee eenvoudige tensegrities (het icosahedron-type, zie de meest bekende). Ik weet dat een tensegrity een sterke symbolische waarde voor mensen kan hebben en daarom vraag ik altijd waarom ze een tensegrity willen kopen.

In dit geval vroeg ik hem of er een speciale reden was waarom hij er twee wilde. "Ja," zei hij en hij gaf me een beeld van een tensegrity zoals ik dat nog niet eerder had gezien. "Eigenlijk wil ik één gewone tensegrity en één die nog niet in elkaar is gezet. Dus zes losse stokjes en een bundel touwtjes." Oke, interessant.
"Ik ben lid van een zekere christelijke groep die niet in de evolutie gelooft omdat wij denken dat de wereld door God is geschapen. Binnenkort zal ik deelnemen aan een bijeenkomst waarin ik gevraagd ben om een kleine presentatie te houden. Bij deze presentatie zal ik een kartonnen doos meenemen. Ik laat de mensen dan deze zes losse stokjes en touwtjes zien en vervolgens gooi ik ze in de doos. Dan schud ik wat met de doos en ondertussen vraag ik het publiek of zij weten wat het impliceert als je in de evolutietheorie gelooft. Tenslotte haal ik de echte tensegrity uit de doos die ik stiekem voor de presentatie er al in gestopt had..."

tensegrity 056
tensegrity 057
tensegrity 058
Marcelo Pars