gb

TENSEGRITY

logo04
KUNST
kunst drie waaiers conventioneel houten ringen zegelring fauteuil stalen bogen ogen vlinder eeuwige golf brug DNA ring ellips tetraëder icosaëder kubus-octaëder zadel worm 90 stokjes kubus trofee bal meer..

Drie waaiers

Laat ik direct zeggen dat de namen die ik de tensegrities geef, soms ver gezocht zijn. Na veelvuldig experimenteren met vijftien stokjes wilde ik deze tensegrity maken zonder dat ik daarbij meteen drie waaiers in gedachten had. De namen zijn er vooral om in de communicatie eenvoudig onderscheid te kunnen maken tussen de verschillende sculpturen. Meer niet.

waaier
een normale waaier

Op de paginafilmskan men deze tensegrity zien draaien (met excuses voor de kwaliteit).

tensegrity 053

Het is naar aanleiding van deze tensegrity dat iemand eens tegen mij zei dat ik een andere stijl heb dan bijvoorbeeld Kenneth Snelson. Vroeger, toen men de technische mogelijkheden van een tensegrity binnen de architectuur aan het onderzoeken was, was het "mode" om met zo min mogelijk materiaal zoveel mogelijk ruimte in beslag te nemen. Ik ben daar blijkbaar van af gestapt en heb geen probleem veel stokjes in een kleine ruimte te gebruiken.

tensegrity 054
tensegrity 055
Marcelo Pars