gb

TENSEGRITY

logo04
KUNST
kunst drie waaiers conventioneel houten ringen zegelring fauteuil stalen bogen ogen vlinder eeuwige golf brug DNA ring ellips tetraëder icosaëder twee icosaëders kubus-octaëder zadel worm 90 stokjes kubus trofee bal meer..

DNA

Een klein stukje van een DNA streng.

Alle elementen exact op de juiste plaats, zonder een enkele verstoring. De onderdelen (stok of touw) lijken wel klein en niet bepaald bijzonder, maar samen vormen ze toch iets prachtigs.

Ze weten dat "samen werken" geen holle uitspraak is die gebruikt wordt in een team building sessie. Ze weten dat samenwerken betekent dat je naast elkaar staat en elkaar bij de hand neemt en nooit meer loslaat ondanks het feit dat je tegengestelde karakters hebt.

Individueel lijken ze klein en onbelangrijk maar laat er geen misverstand over zijn: Ze zijn allemaal job-experts, zeer gespecialiseerd in hun werk. Toch zullen ze zich nooit groter voordoen dan ze zijn en ook zullen ze geen valse bescheidenheid tonen door zich kleiner voor te doen.

Waarschijnlijk is hun creatie iets waar ze zelf ook nooit op hadden gerekend.

tensegrity 188
tensegrity 189

Deze sculptuur symboliseert een klein stukje DNA, maar het zou natuurlijk leuk zijn om een enorm lange streng te maken die bijvoorbeeld in een gang van een universiteit komt te hangen. Of in een ziekenhuis, museum of station. Om tensegrities een publiciteitsboost te geven zou het misschien wel leuk zijn om het langste kunstwerk ooit te bouwen.

tensegrity 191 tensegrity 192 tensegrity 190
tensegrity 193
tensegrity 194
Marcelo Pars